Hvorfor regelmessige hørselstester er viktig

hørselstester

Gode hørsel er avgjørende for vår evne til å kommunisere og nyte livet fullt ut. Likevel er det mange som overser betydningen av regelmessige hørselstester. Å holde øye med hørselen over tid kan bidra til tidlig oppdagelse av eventuelle problemer, og dermed sikre at du tar vare på hørselen din på best mulig måte. I denne artikkelen ser vi på hvor ofte man bør teste hørselen, hvordan man kan bevare god hørsel, og hvordan en hørselstest egentlig foregår.

Hvor ofte bør man teste hørselen?

Hyppigheten av hørselstester kan variere avhengig av alder, yrke og livsstil. Generelt anbefaler vi følgende:

 • Unge voksne (18-40 år): Minst hvert femte år. Selv om hørselstap er mindre vanlig i denne aldersgruppen, kan tidlig testing bidra til å oppdage problemer som kan bli verre over tid.
 • Voksne (41-60 år): Minst hvert tredje år. Etter hvert som vi blir eldre, øker risikoen for hørselstap, og det blir enda viktigere å overvåke eventuelle endringer i hørselen.
 • Eldre voksne (61 år og eldre): Årlig. Aldersrelatert hørselstap er vanlig, og regelmessige tester kan hjelpe deg med å fange opp problemer tidlig og finne passende løsninger.

Hos Bergen Audio tilbyr vi grundige hørselstester til en pris på kr 550. For en mer omfattende hørselsvurdering for voksne på 30 minutter, er prisen kr 1300. Du kan enkelt bestille time hos oss her.

Du finner oss i Neumanns gate 30, Bergen.

Hvordan kan man bevare god hørsel?

Forebygging er nøkkelen til å bevare god hørsel. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å beskytte hørselen din:

 • Unngå høye lyder: Bruk ørepropper eller hørselsvern når du er i støyende omgivelser, som konserter, bygg- og anleggsplasser, eller ved bruk av tunge maskiner.
 • Ta pauser fra støy: Gi ørene dine en pause ved å unngå støyende miljøer i lengre perioder. Ta regelmessige pauser hvis du jobber i en støyende setting.
 • Hold volumet nede: Når du bruker hodetelefoner eller ørepropper, hold volumet på et nivå som ikke skader hørselen din.
 • Sjekk medisinene dine: Noen medisiner kan ha bivirkninger som påvirker hørselen. Rådfør deg med legen din hvis du har bekymringer.

Hvordan foregår en hørselstest?

En hørselstest er en enkel og smertefri prosess som kan gi verdifull innsikt i din hørselshelse. Hos Bergen Audio utfører vi hørselstester som består av følgende trinn:

 1. Bakgrunnsinformasjon: Vi starter med å samle bakgrunnsinformasjon om din helsehistorie og eventuelle symptomer du har opplevd.
 2. Fysisk undersøkelse: Vi undersøker øregangene for å sikre at det ikke er blokkeringer eller andre helseproblemer som kan påvirke hørselen din
 3. Audiometri: Ved hjelp av en audiometer testes din evne til å høre lyder på ulike frekvenser og volumnivåer. Du vil ha på hodetelefoner og trykke på en knapp hver gang du hører en lyd.
 4. Tolkning av resultater: Etter testen vil vi gå gjennom resultatene med deg og diskutere eventuelle funn. Hvis det er nødvendig, vil vi anbefale videre behandling eller hørselshjelpemidler.

 

Regelmessige hørselstester er en viktig del av å opprettholde god hørselshelse. Å oppdage potensielle problemer tidlig kan gjøre en stor forskjell i din livskvalitet. Følg med på hørselen din, og sørg for å bestille en test ved Bergen Audio for å sikre at du hører på ditt beste. Du kan bestille time når som helst via vår enkle online booking.

Ta vare på hørselen din i dag for en bedre hørselshelse i morgen!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *