Reparasjon av høreapparat: Når og hvordan?

reparasjon høreapparat

Opplever du at høreapparatet ikke fungerer som det skal? Hvordan vet du om høreapparatet ditt faktisk trenger en reparasjon? Og hvordan kan du selv bidra til vedlikehold eller forebygge behovet for reparasjon? I dette blogginnlegget skal vi svare på disse spørsmålene og se nærmere på når og hvordan reparasjon av høreapparat foregår.

Høreapparatene er små medisinske mirakler som gjør en stor forskjell i hverdagen for tusenvis av mennesker. Men, som med alle andre tekniske apparater, kan ting av og til gå litt skeis. Det kan være variasjon i lydkvalitet, tekniske utfordringer eller naturlig slitasje over tid.

Hvordan vet man at et høreapparat trenger reparasjon?

Her er noen tegn du bør være oppmerksom på:

  • Høreapparatet skrur seg av og på selv
  • Lyden høres forvrengt ut
  • Du opplever unormal feedback eller piping
  • Du har problemer med å justere volumet

Hvis du opplever lignende problemer som nevnt over, kan det være nødvendig med reparasjon. Men før du kaster deg på telefonen for å ringe oss for en teknisk sjekk, er det noen triks du kan prøve selv. Det første er å rengjøre høreapparatet grundig og bytte batteriene. Du vil bli overrasket over hvor mange situasjoner der enkel rengjøring eller friske batterier kan løse problemet.

Noen ganger kan problemet så enkelt som ørevoks! Det hender at voks tetter til høyttaleren og dermed forstyrrer lyden. 

Vi i Bergen Audio setter hørselspleie i fokus. Det er viktig for oss å hjelpe deg med å finne de beste løsningene for å ivareta god hørsel og ha glede av høreapparatet ditt i mange år. Dette inkluderer hjemmebesøk og en ambulerende audiograf, alt for å gjøre det enklere for deg.

Ta en titt på nettsiden vår for informasjon om service og reparasjon. Dersom du har behov for en standard reparasjon er prisen kr 450. For en mer omfattende reparasjon, som inkluderer funksjonstest og egen reparasjon, er prisen kr 950.

For de mer omfattende reparasjonene, der det tar mer tid og arbeid, kan du forvente 1-2 virkedagers behandlingstid. Vi prioriterer alltid kundene våre og gjør alt vi kan for at du skal ha høreapparatet tilbake så snart som mulig.

Hvordan du vedlikeholder høreapparatet ditt, kan faktisk bidra til å forlenge levetiden og opprettholde kvaliteten på lyden. 

Noen tips om hva du kan gjøre:

  • Bruk en myk, tørr klut for daglig rengjøring
  • Unngå fukt, høy varme og sterk kulde
  • Skift voksfilter og domer regelmessig – Vi skifter filter gratis ved at man har med egne filter.
  • Ikke bruk verktøy inn på selve mikrofonen

Husk at forebygging er bedre enn reparasjon. God pleie av høreapparatene dine er avgjørende for å sikre at de varer lenge og fungerer optimalt. Det kan også spare deg for betydelige reparasjonskostnader på sikt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *